«Μετωπική» κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για Καλογρίτσα και τα 3 εκατομμύρια!

«Μετωπική» κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για Καλογρίτσα και τα 3 εκατομμύρια!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:12 Δημιουργία 06/07/20, 08:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην δίνη νέων αποκαλύψεων για παρασκηνιακές συνεννοήσεις της κυβέρνησής του με επιχειρηματίες με απώτερο στόχο τον έλεγχο των ΜΜΕ στην χώρα, βρίσκεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που πυροδοτεί εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Στο επίκεντρο των καταγγελιών του μέχρι πρότινος φίλα προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ εργολάβου, Χρήστου Καλογρίτσα, είναι ο Νίκος Παππάς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του επιχειρηματία, ο τότε πανίσχυρος υπουργός Επικράτειας είχε μεσολαβήσει το 2016, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο κ. Καλογρίτσας με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ από μια λιβανέζικη εταιρεία, προκειμένου να μετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως ήταν φυσικό, οι νέες αποκαλύψεις πριν καν κοπάσει ο θόρυβος από τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ Παππά και Μινωή και τα γεγονότα με πρωταγωνιστή τον κ. Παππαγγελόπουλο, προκάλεσαν νέα θύελλα στο πολιτικό σκηνικό, με τη ΝΔ να ζητά επίμονα από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση και να πει εάν γνώριζε τις κινήσεις του στενότερου, εκείνη την περίοδο συνεργάτη του, ή όχι.

Ο Στέλιος Πετσας σε δηλώσεις του για τις αποκαλύψεις (εφημερίδα Πρώτο Θέμα) τόνισε χαρακτηριστικά: «Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ.Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο «μαγαζί», όπως έλεγε ο κ. Παππάς, πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες».

«Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;», διερωτήθηκε ο κ. Πετσας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Παππά είτε να μηνύσει άμεσα τον Χρήστο Καλογρίτσα είτε να τον αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αφού χαρακτήρισε ψέματα τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες είναι συνέταιρος του Καλογρίτσα, τόνισε ότι δεν μπορεί να μην γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας τι έκανε το δεξί του χέρι, Νίκος Παππάς.

Είναι σαφές ότι και σε αυτή την περίπτωση, όπως συνέβη με τις υποθέσεις Μινωή και Παππαγγελόπουλο, η κυβέρνηση βάζει στο «κάδρο» των ευθυνών τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό, τον οποίο και θα καλεί καθημερινά να πάρει δημόσια θέση για τα όσα συνέβαιναν επί των ημερών του. Για τον κ. Παππά δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ, που πιστεύουν ότι δεν θα αντέξει το νέο «πολιτικό χτύπημα» και το ερώτημα που θέτουν είναι το εάν και εκείνος θα μιλήσει για εκείνους, που γνώριζαν τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που ελάμβανε.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ουσία, τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς αποκαλύπτονται παρασκήνια διαπλοκής, μυστικές συνεννοήσεις για τον έλεγχο των ΜΜΕ, χαρές σε φιλικούς επιχειρηματίες και απόπειρα ελέγχου της δικαιοσύνης. «Η ρητορική περί ηθικού πλεονεκτήματος έχει πλέον καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος», τονίζουν τα ίδια πρόσωπα, προβλέποντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αργήσει πολύ να βγει από το τούνελ. Δεν αποκλείουν, μάλιστα, να υπάρξουν αποκαλύψεις και για αλλά θέματα που είχαν εξελιχθεί την περίοδο 2015-2019 , πιθανώς και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Αν σου άρεσε κάνε