Μήνυση Καλογρίτσα στην Εισαγγελία για τη συμφωνία με την CCC

Μήνυση Καλογρίτσα στην Εισαγγελία για τη συμφωνία με την CCC

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:17 Δημιουργία 06/07/20, 14:16

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με την οποία, κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνώριζαν ότι υπήρχε εικονική συμφωνία με την εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μηνυτήρια αναφορά ο επιχειρηματίας περιγράφει με λεπτομέρειες το τι έχει γίνει, προσκομίζοντας έγγραφα κι ηλεκτρονική αλληλογραφία, για να αποδείξει ότι η συμφωνία με την εταιρεία ήταν εικονική.

Σε ένα e-mail που παρατίθεται στη μήνυση, με ημερομηνία 27- 8- 2016, αναφέρεται ότι για την εικονική συναλλαγή υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου τότε και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων.

Από το επίμαχο e mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα, προκύπτει πως για την συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

Συγκεκριμένα το επίμαχο e mail έχει ως εξής:

«Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury έγραψε:

Αγαπητέ Κυριάκο
Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.
Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.
Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.
Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.
Αναμένοντας τις απόψεις σας.
**Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***
Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς"»

Αν σου άρεσε κάνε