Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τις αρχικές τιμολογήσεις για τη λίστα Πέτσα με τα ΜΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τις αρχικές τιμολογήσεις για τη λίστα Πέτσα με τα ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/07/20, 17:37

Αίτημα προς την κυβέρνηση ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης των ΜΜΕ για το πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι» με τις τις αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης που έστειλε η εταιρία initiative στα Μέσα, καθώς και τις αρχικές τιμολογήσεις, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη δημοσίευση της λίστας Πέτσας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «μετά από μια απίστευτη καθυστέρηση 90 ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σέρβιρε σήμερα τη λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για την καμπάνια σχετικά με τον κοροναϊό.

Οφείλει όμως, σήμερα κιόλας, να δημοσιοποιήσει και τις αρχικές εντολές διαφημιστικής καταχώρησης που έστειλε η εταιρία initiative στα Μέσα, καθώς και τις αρχικές τιμολογήσεις. Εάν δεν το πράξει, επιβεβαιώνεται πως τόσες εβδομάδες η λίστα "μαγειρευόταν" ώστε να αποφύγουν οι υπουργοί της κυβέρνησης τις ευθύνες για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ακόμα και σε ανύπαρκτα Μέσα».

Ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «και βεβαίως, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει για ποιον λόγο έχει αποκλείσει συγκεκριμένα Μέσα μόνο και μόνο επειδή ασκούν κριτική σε αυτή. Αλλά και να εξηγήσει γιατί σε κάποια Μέσα έχουν δοθεί ψίχουλα, ενώ, όσα επιτίθενται συστηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χρυσωθεί πλουσιοπάροχα. Μήπως η συγκεκριμένη μεθόδευση έγινε προκειμένου να φανεί, ψευδεπίγραφα, πως καλύπτεται το κριτήριο του πλουραλισμού; Αναμένουμε άμεσα πλήρεις απαντήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε