Παρέμβαση Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές μεθόδους ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές μεθόδους ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:17 Δημιουργία 07/07/20, 12:13
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Παρέμβαση στο ζοφερό πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ύστερα από τη «βροχή» αποκαλύψεων για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, διαπλοκή και απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί τόσο στην ένορκη κατάθεση του εργολάβου, Χρήστου Καλογρίτσα όσο και στους διαλόγους Παππά-Μινωή και αναμένεται να καλέσει ο ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί.

Ο πρωθυπουργός θα διερωτηθεί για τον εάν ο κ. Παππάς λειτουργούσε μόνος ή κατόπιν εντολών και θα τονίσει ότι εάν ισχύει το πρώτο, τότε ο τέως πρωθυπουργός θα πρέπει να αποπέμψει αμέσως τον πρώην στενό του συνεργάτη.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης θα διαβεβαιώσει ότι η έρευνα των υποθέσεων αυτών θα φτάσει μέχρι τέλους, θα τονίσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και θα σημειώσει ότι η ΝΔ επανέφερε το σαφή διαχωρισμό των εξουσιών στη χώρα, κάτι που δεν προστάτευσε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της κυβέρνησης, όλα τα στελέχη της πιέζουν από χθες τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί επί των νέων αποκαλύψεων που έκανε ο μέχρι πρότινος φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καλογρίτσας.

Χθες, μάλιστα, δικαιώθηκαν όσοι δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο και νέων αποκαλύψεων από τον εργολάβο, καθώς ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε μήνυση κατά της λιβανέζικης εταιρείας, η οποία του είχε δώσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τα καταθέσει ως εγγυητική επιστολή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται και πάλι στον κ. Παππά και στο «White House», που όπως εξήγησε ενόρκως πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και που γνώριζαν για τη συναλλαγή, ενώ καταγράφει και ένα ακόμη νέο πρόσωπο με το όνομα «White Porscha», που επίσης γνώριζε - όπως ισχυρίζεται – τη δοσοληψία και το στόχο που αυτή είχε. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα, όταν κηρύχθηκε έκπτωτος από τον διαγωνισμό για τις άδειες (λόγω της μη αποδοχής της εγγύησης της περιοχής με τα βοσκοτόπια) τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής του επεστράφησαν, αλλά - με οδηγία και πάλι της τότε κυβέρνησης - έδωσε το μεγαλύτερο ποσό για την έκδοση της εφημερίδας documento.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επανήλθε χθες στο θέμα, καλώντας εκ νέου τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί, ενώ η ΝΔ σημείωσε την ύπαρξη ενός νέου προσώπου με κωδική ονομασία. «Δίπλα στο «μαγαζί», το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε και κάποια «White Porscha». «Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη» από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα», κατέληξε η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε