Προς το δρόμο της Δικαιοσύνης οι παρασκηνιακές μέθοδοι ΣΥΡΙΖΑ

Προς το δρόμο της Δικαιοσύνης οι παρασκηνιακές μέθοδοι ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:42 Δημιουργία 08/07/20, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Το δρόμο της Δικαιοσύνης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο και κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, εφόσον κριθεί απαραίτητο, «δείχνει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά τη «βροχή» αποκαλύψεων για τις παρασκηνιακές διανοήσεις, τη διαπλοκή και τις σχέσεις πολιτικών και επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είχε αποκαλύψει χθες το Xrimaonline.gr, ο πρωθυπουργός δεν θα απαντάει ούτε σε φραστικό επίπεδο στις εξελίξεις αυτές και θα περιμένει την έρευνα των διακοσίων αρχών. Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ήταν εξαιρετικά προσεκτικός στις διατυπώσεις του, μίλησε μεν για «πρωτοφανείς αποκαλύψεις», αλλά απέφυγε δε τις προβλέψεις, παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη. «Το 2016» - είπε χαρακτηριστικά - «επιχειρήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ. Τώρα μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες. Πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη». «Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις ζοφερές ιστορίες» -συμπλήρωσε - «είναι η ενίσχυση των θεσμών. Η δημοκρατία μας είναι πιο στερεή, πιο ενισχυμένη, μεσολάβησε και η αναθεώρηση του Συντάγματος. Δικό μου μέλημα να κοιτώ στο μέλλον και ταυτόχρονα να διασφαλίζω με θεσμικό τρόπο ότι οποιαδήποτε υπόθεση θα διερευνάται.», κατέληξε.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση που τηρεί απέναντι στον Νίκο Παππά. «Υπάρχει ένα ζήτημα, όταν ο κ. Τσίπρας δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τον στενότερο συνεργάτη του. Οφείλει ο κ. Τσίπρας την εξήγηση και στους δικούς του υποστηρικτές. Περιμένω να ακούσω από τον κ. Τσίπρα. Η αποπομπή του κ. Παππά είναι μονόδρομος. Αλλά και πάλι αυτό αφορά τον κ. Τσίπρα», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν θα ήταν πολιτικά έντιμο», ενώ σημείωσε ότι έχει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και ισχυρή στήριξη από την κοινωνία. Για τον ανασχηματισμό είπε ότι κάποια στιγμή θα γίνει, χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο, ενώ δεν έκρυψε ότι αυτή την ώρα εστιάζει το ενδιαφέρον του σε δυο θέματα: στην οχύρωση της χώρας απέναντι στην πανδημία και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Η προσοχή μου» - είπε χαρακτηριστικά - «είναι απολύτως εστιασμένη στην οικονομία. Σε 10 μέρες από τώρα θα συζητηθεί το ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα υποστηρίξουμε ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

Τέλος, για τα ελληνοτουρκικά και την πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είμαστε γείτονες, έχουμε διαφορές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε». «Η επικοινωνία είχε διακοπεί, όχι με δίκη μου υπαιτιότητα. Ο κ. Ερντογάν δεν ήθελε να μιλάει μαζί μου, μετά την επιτυχία στον Έβρο. Είναι σημαντικό να μπορούμε να μιλάμε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, είπε ότι έχει ορίσει ως προϋπόθεση για διάλογο να μην υπάρχει κλιμάκωση και ένταση από την πλευρά της Τουρκίας. «Έχουν αποκατασταθεί οι θεσμικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Και οι σύμβουλοι μας μπορούν να μιλάνε.»

Σχετικά με το τηλεφώνημα με τον Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως δεν προέκυψε από την διαμεσολάβηση της καγκελαρίου Μέρκελ, αλλά υπήρχε πρόθεση από μέρους του για διάλογο και επίλυση. «Είχα ενημερώσει την καγκελάριο. Δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές, ούτε διαιτητές», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε