Πέτσας: Ελεγχόμενα τα εισαγόμενα κρούσματα

Πέτσας: Ελεγχόμενα τα εισαγόμενα κρούσματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:24 Δημιουργία 09/07/20, 13:21

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων κορονοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η κατάσταση είναι ήπια και ελεγχόμενη», διαβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε 31.169 τεστ που έγιναν πύλες εισόδου την περίοδο 1-6 Ιουλίου, τα 100 βρέθηκαν θετικά, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 0,3% των εισερχομένων στη χώρα.

Σημείωσε επίσης πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα χερσαία σύνορα, λόγω της έξαρσης που παρατηρείται σε βαλκανικές χώρες.

Οι ελληνικές αρχές δίνουν έμφαση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα και είναι έτοιμες να αναπροσαρμόσουν τις αποφάσεις τους είτε αποκλείοντας επισκέπτες από περιοχές βεβαρυμένες επιδημιολογικά, είτε επιτρέποντας τις πτήσεις από άλλες χώρες, πρόσθεσε.

«Παρακολουθούμε, αναλύουμε και αναπροσαρμόζουμε την στρατηγική μας» συνέχισε, προσθέτοντας πάντως πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι στο εσωτερικό της χώρας, καθώς ο «ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας».

Απεύθυνε στο πλαίσιο αυτό παράκληση στους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις των ειδικών και τους κανόνες αυτοπροστασίας, τονίζοντας ότι «ο καθένας και η καθεμία ατομικά έχει ευθύνη», όπως ευθύνη έχουν και οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι «που είναι πολύτιμοι σύμμαχοι» στην προσπάθεια για τον περιορισμό της πανδημίας.

Αν σου άρεσε κάνε