Τσίπρας για διαδηλώσεις: Επίθεση σε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα

Τσίπρας για διαδηλώσεις: Επίθεση σε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 09/07/20, 14:02

Υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητστοτάκη χρησιμοποίησε την Πέμπτη στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τσιτάτα, μίλησε με λόγια άλλων για να δικαιολογήσει «μία αντιδραστική θεσμική τομή με στόχο την ίδια την Δημοκρατία, με στόχο το δικαίωμα στη διαδήλωση».

Όπως είπε την αντιδραστική αυτή τομή καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να φέρει στην Μεταπολίτευση.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν στιγμές που το υπάρχον πλαίσιο δεν τηρείται και προκαλείται δυσφορία. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο και να καταστρατηγήσουμε το Σύνταγμα της χώρας» σημείωσε. Αναγνώρισε ότι έχουν γίνει αρκετές φορές μικρές συγκεντρώσεις που προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, αλλά σημείωσε ότι προβλέπεται ήδη η δυνατότητα οι αστυνομικές αρχές να περιορίσουν τους διαδηλωτές σε μία λωρίδα.

Σχολίασε δε πως κυκλοφοριακή συμφόρηση προκαλεί σήμερα και ο Μεγάλος Περίπατος, που όπως είπε, έχει μετατραπεί σε «Μεγάλο Περίγελο».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν επιχειρεί να ρυθμίσει κάτι πάνω στην κοινή λογική, αλλά επιχειρεί μία επίθεση σε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. «Πρόκειται απλά για τη συνάντηση του ακροδεξιού δόγματος του κ. Βορίδη με την νεοδεξιά λογική του κ. Χρυσοχοίδη ή είναι ο φόβος των διαδηλώσεων που έρχονται;» είπε και τόνισε πως η χώρα δεν έχει ανάγκη από αυταρχισμό και προπαγάνδα.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είπε: «Έχω την αίσθηση ότι θέλετε να περάσετε τον χρόνο που σας απομένει όχι χτίζοντας, αλλά γκρεμίζοντας». «Θέλετε να γκρεμίσετε και να εκδικηθείτε για μία Ελλάδα η οποία συλλογικά άφησε πίσω το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς και τα σύνδρομά της» συνέχισε.

Αν σου άρεσε κάνε