Κάτω από το 20% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση

Κάτω από το 20% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 09/07/20, 21:53

Σταθερά μεγάλο αλλά και μικρότερο από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις της Pulse εμφανίζεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα έρευνα που δημοσίευσε το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ συγκεντρώνει 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Στο 7,5% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του δείγματος, η εικόνα είναι η εξής: ΝΔ 41%, ΣΥΡΙΖΑ 23%, Κίνημα Αλλαγής 6%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ 25 2,5%. Στο 7% οι αναποφάσιστοι.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενε (31%) ή ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (23%). Αντίθετα, το 39% απάντησε ότι η ΝΔ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (22) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (17%).

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικότερα, το 58% εκτιμά ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (20%) ή και καλύτερα απ’ ότι περίμενε (38%). Από την άλλη, το 36% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός τα πήγε άσχημα (20%) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (16%).

Για τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση, το 69% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (34%) και χειρότερα από ότι περίμενε (35%) έναντι 24% που θεωρεί ότι τα πήγε καλά (18%) και καλύτερα από ότι περίμενε (5%).

Στην πολιτική επικαιρότητα, τo 40% δηλώνει ότι οι πρόσφατες καταγγελίες Καλογρίτσα επηρεάζουν «πολύ ή αρκετά» την άποψη που έχουν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 30% «λίγο ή καθόλου». Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 59% δηλώνει ότι επηρεάζεται ελάχιστα έως καθόλου.

Στα άλλα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, ο δείκτης όσων «ανησυχούν πολύ» για την πανδημία του κοροναϊού αυξήθηκε στο δεύτερο υψηλότερο σημείο, μετά την κορύφωσή του τον περασμένο Απρίλιο, μετά την μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Προβληματισμός υπάρχει και για τα ελληνοτουρκικά με το 70% των ερωτηθέντων να απαντά ότι ανησυχούν αρκετά ή πολύ για τη στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά έναντι 12% που δήλωσαν λίγη ή ελάχιστη έως καθόλου ανησυχία.

Τέλος, το 56% θεωρεί ότι (σίγουρα ή μάλλον) χρειάζεται να τεθούν πρόσθετοι κανόνες στον τρόπο που γίνονται οι πορείες και τις διαδηλώσεις, ενώ το 33% διαφωνεί

Αν σου άρεσε κάνε