ΚΙΝΑΛ: Διαγραφή σε Παπανδρέου και Καστανίδη... από την επόμενη φορά

ΚΙΝΑΛ: Διαγραφή σε Παπανδρέου και Καστανίδη... από την επόμενη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 10/07/20, 16:02

Χωρίς να ληφθούν -δημόσια- αποφάσεις για τους Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη, που απείχαν χθες από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, υπό την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε στην συνεδρίαση, ενώ, ο Χάρης Καστανίδης βρίσκεται εκτός Αθηνών και ζήτησε να συμμετέχει μέσω skype.

Η πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως η χθεσινή απειθαρχία είναι η τελευταία και πως σε νέο παρόμοιο περιστατικό «σπασίματος» της κομματικής γραμμής, οι βουλευτές θα θέτουν εαυτόν εκτός της ΚΟ.

Αναλυτικά, μετά το πέρας της συνεδρίασης, η κ. Γεννηματά δήλωσε σχετικά πως «τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο.

Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.

Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Αν σου άρεσε κάνε