ΚΙΝΑΛ: Μεγάλο έλλειμμα κοινής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ

ΚΙΝΑΛ: Μεγάλο έλλειμμα κοινής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 13/07/20, 21:15

Για «μεγάλο έλλειμμα κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας της ΕΕ» κάνει λόγω με ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ να μην προχωρήσει άμεσα σε επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής αναφέρονται τα εξΉς:

«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ να μην προχωρήσει άμεσα στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία και να περιορισθεί σε φραστική καταδίκη και Ευχολόγια, αναδεικνύει για άλλη μία φορά το μεγάλο έλλειμμα κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς και την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτερα η εμβάθυνση και ολοκλήρωση της.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ΕΕ θα παραμένει αδύναμη και αμήχανη στο νέο πολυπολικό κόσμο όπου η δημοκρατία υποχωρεί ενώ αυταρχικοί ηγέτες περιφρονούν το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς θεσμούς.

Η απόφαση Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί την τελευταία από μία σειρά πράξεων επιθετικότητας και προκλητικότητας που μετατρέπουν την Τουρκία σε απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η ΕΕ οφείλει να υπερασπίζεται τις αξίες της που αποτελούν την πεμπτουσία της ύπαρξής της. Η δε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην ωραιοποιεί καταστάσεις αλλά να πιέζει προς συγκεκριμένες αποφάσεις».

Αν σου άρεσε κάνε