Ελλάδα-Κύπρος σε πλήρη συντονισμό για την 18η Ιουλίου

Ελλάδα-Κύπρος σε πλήρη συντονισμό για την 18η Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:22 Δημιουργία 14/07/20, 13:12

Σε πλήρη συντονισμό για την κρίσιμη Σύνοδο της 17ης – 18ης Ιουλίου βρίσκονται Ελλάδα – Κύπρος, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κύπριου προέδρου στην Αθήνα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών των δύο ηγετών βρέθηκαν τα συμπεράσματα του χθεσινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων των Βρυξελλών, οι τουρκικές προκλήσεις έναντι των δύο χωρών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους.

Επίσης, οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο πρωθυπουργός εστίασε στα μείζονα ζητήματα.

«Προφανώς έχουμε να συζητήσουμε πολλά ως προς το τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο, στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, το πώς θα συντονίσουμε όπως πάντα τις δράσεις μας και τις ενέργειές μας σε αυτό το δύσκολο κλίμα, το οποίο επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης ανέδειξε την άριστη συνεργασία Αθήνας – Λευκωσίας και στον συντονισμό πριν από το κρίσιμο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης εστίασε στη συνεργασία για τη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν η Ευρώπη, η Κύπρος και η Ελλάδα. «Πιο πρόσφατο είναι η μετατροπή ενός παγκόσμιου πολιτιστικού κληροδοτήματος όπως η Αγία Σοφία σε τέμενος. Πρόκληση που θα πρέπει να βρει ανάλογη αντίδραση από την παγκόσμια κοινότητα», σημείωσε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Αν σου άρεσε κάνε