Παρέμβαση Μέρκελ στη «σκιά» της προκλητικής Navtex

Παρέμβαση Μέρκελ στη «σκιά» της προκλητικής Navtex

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:51 Δημιουργία 22/07/20, 08:41

Παρέμβαση στα επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία αμέσως μία ημέρα από την επίσκεψη του Χάικο Μάας στην Αθήνα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο, στη «σκιά» της προκλητικής Naxtex.

Η επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί, εάν η έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης ή σήμερα νωρίς το πρωί.

Οι δύο ηγέτες, όπως έγινε γνωστό, συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία, τον τουρισμό, την Covid-19 και τις διμερείς σχέσεις.

Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, χθες βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χθες, ο Γερμανός ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε πως «η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα. Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά. Εφόσον συνεχίσει η Τουρκία σε αυτή την κατεύθυνση, η επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ εναντίον της θα είναι μονόδρομος», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Μάας τόνισε ότι «σε συζητήσεις, συνομιλίες που είχα και που αναφερθήκαμε στην Τουρκία, διαπιστώσαμε, διαπίστωσα και εγώ, και επιβεβαιώνω τα όσα είπατε και εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, αυτό που αντικατοπτρίζεται και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατοπτρίζει τις συστάσεις ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των κρατών-μελών, ότι έχουμε ξεκάθαρη στάση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και προς την Κύπρο».

Αν σου άρεσε κάνε