Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Καστελόριζο

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Καστελόριζο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:08 Δημιουργία 22/07/20, 14:01

Διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα έχει αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο γραφείο του στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Αναλυτικά, οι συναντήσεις που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης:

-Στις 12:30, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,

-Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,

-Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,

-Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στην Τετάρτη ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ενώ λίγο νωρίτερα η κ. Μέρκελ επικοινώνησε και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα συντηρεί αμείωτη την ένταση. Με σημερινή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι υποστήριξε πως οι έρευνες του Oruc Reis θα γίνουν εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και χαρακτήρισε «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις της Ελλάδας.

Από την πλευρά της η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε Navtex με την οποία ακυρώνει την χθεσινή παράνομη τουρκική Navtex και καλεί τους ναυτιλλομένους να την αγνοήσουν. Η ελληνική Navtex αναφέρει ότι η τουρκική Navtex εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό και αναφέρεται σε παράνομες δραστηριότητες σε ελληνική περιοχή. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι μόνο ο υδατογραφικός σταθμός του Ηρακλείου έχει δικαιοδοσία να εκδίδει Navtex στη συγκεκριμένη περιοχή. Αντίστοιχη Νavtex εξέδωσε και η Κύπρος.

Αν σου άρεσε κάνε