Σταθερή η κατάσταση στο Αιγαίο με τα τουρκικά πλοία

Σταθερή η κατάσταση στο Αιγαίο με τα τουρκικά πλοία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:41 Δημιουργία 22/07/20, 18:21

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για εκτόνωση της μεγάλης έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας φαίνεται πως οδηγείται η κατάσταση στο Αιγαίο.

Σχολιάζοντας πληροφορίες που έκαναν λόγο για αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των τουρκικών πλοίων και επιστροφής του στην Τουρκία, από το ΓΕΕΘΑ ανέφεραν πως «η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη».

Ωστόσο, πηγές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκφράσουν συγκρατημένη αισιοδοξία για σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης

Ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας παραμένει το ερευνητικό Oruc Reis, το οποίο να σημειωθεί οτι το τελευταίο 24ωρο δεν έχει μετακινηθεί.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, συνομιλίες κατά τις οποίες τέθηκε το ελληνοτουρκικό και το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία σε περίπτωση που προχωρήσει σε γεωτρήσεις.

Εξάλλου, η εφημερίδα Bild σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι Τουρκία και Ελλάδα έφτασαν πολύ κοντά σε στρατιωτική σύγκρουση το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από την απόφαση της Άγκυρας να στείλει ερευνητικό πλοίο ανοιχτά του Καστελόριζου, κάτι που σταμάτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, πάντα σύμφωνα με την Bild.

Αν σου άρεσε κάνε