Έτοιμος για σόου από την Αγία Σοφία ο Ερντογάν

Έτοιμος για σόου από την Αγία Σοφία ο Ερντογάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:16 Δημιουργία 24/07/20, 10:43

Τη στιγμή που απομονώνεται διεθνώς πολιτικά εν μέσω κλιμακούμενης προκλητικότητας, ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμη σόου, αυτή τη φορά από την Αγία Σοφία, η οποία από σήμερα, Παρασκευή λειτουργεί ως τζαμί.

Στις 10 Ιουλίου το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας, αποδέχθηκε αίτηση διαφόρων οργανώσεων και ακύρωσε κυβερνητική απόφαση του 1934 που απέδιδε στην Αγία Σοφία το καθεστώς μουσείου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν κόντρα στις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Από νωρίς το πρωί έξω έχουν συγκεντρωθεί πιστοί,που θέλουν να συμμετάσχουν στη μουσουλμανική προσευχή, που θα ξεκινήσει στις 13:00. Η είσοδος στους χώρους προσευχής θα γίνεται μετά από έρευνες ασφαλείας σε 11 διαφορετικά σημεία ελέγχου, ενώ ορισμένοι δρόμοι και γραμμές του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί πριν και κατά τη διάρκεια της προσευχής.

Η Αγία Σοφία είναι έτοιμη για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή σήμερα, μετά από 86 χρόνια, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γιερλικάγια, ενώ ο Αλί Ερμπάς, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), ανακοίνωσε τον διορισμό τριών ιμάμηδων και πέντε μουεζίνηδων για το «τέμενος Αγία Σοφία».

Αν σου άρεσε κάνε