Ετοιμάζεται για περισσότερους χώρους η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ετοιμάζεται για περισσότερους χώρους η υποχρεωτική χρήση μάσκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:31 Δημιουργία 27/07/20, 12:47

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτική της χρήσης μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους (πέραν των σούπερ μάρκετ) γνωστοποίησε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε για μια ακόμα φορά να στείλει μήνυμα κατά του εφησυχασμού απέναντι στον κορονοϊό, λέγοντας πως «ο κύριος εχθρός για τον κορονοϊό παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός.

Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας μπορεί να εφαρμοστεί σε εμπορικά καταστήματα και στις εκκλησίες όπου «βλέπουμε να υπάρχει συνωστισμός», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στο ερώτημα πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι προς το παρόν βρισκόμαστε σε φάση εξέτασης.

«Το εξετάζουμε, το συζητούν οι ειδικοί μεταξύ τους, όταν θα έχουμε εισήγηση θα προχωρήσουμε. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών» δήλωσε.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, ο εκπρόσωπος είπε πως «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis με ψυχραιμία και σύνεση».

Σε σχόλιο για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στη Αγία Σοφία, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «η κίνηση αυτή αποτελεί πρόκληση και η καταδίκη της δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε διεθνές επίπεδο».

Αν σου άρεσε κάνε