Θετική η πρόθεση αποκλιμάκωσης από την Τουρκία, σύμφωνα με τον Πέτσα

Θετική η πρόθεση αποκλιμάκωσης από την Τουρκία, σύμφωνα με τον Πέτσα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:01 Δημιουργία 28/07/20, 13:53

Ως θετική κίνηση χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας την πρόθεση της Τουρκίας να αναστείλει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή του Αιγαίου και να ανακαλέσει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Άγκυρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στο ΣΚΑΪ πως «εμείς έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και με πολλούς τρόπους ότι θέλουμε μια έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας σε σχέση με την παραβατική συμπεριφορά που έχει η Τουρκία γενικά στη Ανατολική Μεσόγειο επομένως η δήλωση του εκπροσώπου του Ερντογάν είναι μια θετική ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε: «Επιθυμούμε με την Τουρκία να έχουμε διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς και να συζητήσουμε το ζήτημα που ταλανίζει πολλές δεκαετίες και τις δύο πλευρές που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Αυτό είναι το ζήτημα που χρειάζεται μια διαδικασία για να προχωρήσει».

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα για διάλογο με την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «το ζήτημα των διερευνητικών επαφών που διεκόπησαν το 2016 από την Τουρκία είναι ένα πρώτο βήμα εφόσον προχωρά όλη αυτή η διαδικασία της έμπρακτης αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας».

Αν σου άρεσε κάνε