Όχι στις ανύπαρκτες απαιτήσεις της Τουρκίας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όχι στις ανύπαρκτες απαιτήσεις της Τουρκίας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 28/07/20, 17:42

Ως θετική εξέλιξη η οποία όμως συνοδεύεται από μια σειρά μη υπαρκτών απαιτήσεων χαρακτηρίζει την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε αναστολή των παράνομων ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Κουμουνδούρου εμφανίζεται να αμφιβάλει σχετικά με τις πραγματικές βλέψεις των γειτόνων στο Αιγαίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων οι οποίοι εμφανίζονται να επιμένουν στην αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο κάνοντας λόγω για αμφιλόμενες περιοχές, καλώντας παράλληλα σε κοινή διεξαγωγή ερευνών σε ελληνικές υφαλοκρηπίδες.

«Αυτό δεν μπορεί παρά να μας γεννά έντονη ανησυχία. Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά, ότι η διαφορά μας με την Τουρκία, που οφείλουμε να λύσουμε με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, είναι μόνο μία και αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, που τα όριά της ταυτίζονται με αυτά της ΑΟΖ.», καταλήγει στην ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν σου άρεσε κάνε