Επιθεώρηση Χρυσοχοΐδη στη Μύκονο, για ελέγχους σε σε μπαρ και ιδιωτικά πάρτι

Επιθεώρηση Χρυσοχοΐδη στη Μύκονο, για ελέγχους σε σε μπαρ και ιδιωτικά πάρτι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:51 Δημιουργία 29/07/20, 10:48

Σειρά συσκέψεων πραγματοποιεί στη Μύκονο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο νησί.

Μετά από περιήγηση που έκανε την Τρίτη στο νησί, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η αστυνομία δεν είχε το δικαίωμα να πραγματοποιεί ελέγχους στα σπίτια όπου διεξάγονταν πάρτι παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα. Ως αποτέλεσμα ήταν οι διοργανωτές να δρουν ανεξέλεγκτα αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και μάλιστα όλα «μαύρα». Ενδεικτικά, το εισιτήριο εισόδου άγγιζε και τα 1.000 ευρώ και η ελάχιστη κατανάλωση στα τραπέζια κυμαινόταν από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Εκτός αυτών γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται συστηματική χρήση και εμπόριο κάθε λογής ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο θα συναντηθεί με επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στο επίκεντρο των συσκέψεων βρίσκονται θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς στελεχώνεται η αστυνομική υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα. Παράλληλα, τίθεται και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη του κορονοϊού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σήμερα ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τον δήμαρχο της Μυκόνου, με τον αντιπεριφερειάρχη, καθώς και με βουλευτές των Κυκλάδων.

Αν σου άρεσε κάνε