Προπομπός ανασχηματισμού το σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη

Προπομπός ανασχηματισμού το σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:37 Δημιουργία 31/07/20, 08:28

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο υπό το σημερινό σχήμα της κυβέρνησης συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για το ότι είναι άμεσος ο ανασχηματισμός με απόφαση του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως ο δρόμος για τις «διορθωτικές και όχι δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση», όπως αρέσκονται να λένε οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, άνοιξε με την παραίτηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά και πλέον απομένουν να γίνουν γνωστές οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στο υπουργικό σχήμα.

Αλλαγές που, όπως αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν πρόκειται να περιλαμβάνουν σημαντικές ανακατατάξεις και οι οποίες θα γίνουν για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο κυβερνητικό έργο.

Δεν είναι τυχαίο πως στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης θα βρεθεί ο τρόπος αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τις βασικές θεματικές στις οποίες θα κατευθυνθούν οι κοινοτικοί πόροι, με τους δύο εξ αυτών, την πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό κράτος -για τους οποίους υπάρχει κεντρική κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- να τους έχει ήδη προσδιορίσει από το βήμα της Βουλής.

Αν σου άρεσε κάνε