Παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους» ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης

Παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους» ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:16 Δημιουργία 31/07/20, 12:36

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

Σημειώνεται πως ο κ. Κράνης αποτελεί το δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης που υποβάλει την παραίτησή του, μετά από τον Αντώνη Διαματάρη, που είχε αποχωρήσει από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα απόδημου ελληνισμού, το Δεκέμβριο του 2020.

Εξάλλου, προ ημερών έγινε γνωστό πως ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, εγκαταλείπει τα καθήκοντα του στο ΥΠΕΝ προκειμένου να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ.

Αν σου άρεσε κάνε