Ανασχηματισμός: Ο «σίγουρος» Σκυλακάκης και οι δύο υφυπουργοί

Ανασχηματισμός: Ο «σίγουρος» Σκυλακάκης και οι δύο υφυπουργοί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:21 Δημιουργία 04/08/20, 08:07

Ένα παλιό ρητό στα δημοσιογραφικά γραφεία σημειώνει πως ένα γεγονός μπορεί να ξεπεράσει τη σεναριολογία των αθλητικών εφημερίδων τα καλοκαίρια για τις μεταγραφές των ομάδων και αυτό είναι ο ανασχηματισμός της εκάστοτε κυβέρνησης που επιλέγει ο κάθε πρωθυπουργός.

Έτσι και για αυτό τον Αύγουστο ειδικών συνθηκών που περνάμε λόγω του κορονοϊού, από το απόγευμα της Δευτέρας που άρχισε να διαρρέεται από την κυβέρνηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει άμεσα τις «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση, στα ΜΜΕ έχει γίνει παρέλαση δεδομένων για το ποιου υπουργού θα αποχωρήσουν, ποιοι θα τους διαδεχθούν, ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης κλπ.

Και επειδή κάθε ανασχηματισμός κρύβει εκπλήξεις, ας δούμε τα δεδομένα που είναι σίγουρα για τις αλλαγές που αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα ο πρωθυπουργός, ακόμα και εντός της Τρίτης:

Η αναβάθμιση του ρόλου του Θόδωρου Σκυλακάκη:

Ο υφυπουργός Οικονομικών έχει ανακοινωθεί από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής πως θα αναλάβει το βασικό ρόλο για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Μένει να φανεί το εάν αυτό ο ρόλος θα συνοδεύεται από τον τίτλο κάποιου χαρτοφυλακίου.

Οι δύο υφυπουργοί

Μετά από την αποχώρηση του Γεράσιμου Θωμά από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ανάληψη καθηκόντων στην Κομισιόν) και την παραίτηση του Δημήτρη Κράνη από τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, τα παραπάνω πόστα είναι δεδομένα πως θα «γεμίσουν»

Πάντως δεν αναμένονται εντυπωσιακές αλλαγές σε επίπεδο υπουργών, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η άποψη πως το κυβερνητικό σχήμα «περπατά». Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν υψηλά ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία και αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται να «καεί» το χαρτί ενός ευρύτερου ανασχηματισμού. Με τον τρόπο αυτό παραμένουν και οι υπουργοί σε ... εγρήγορση, καθώς δεν φεύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο ευρύτερων αλλαγών σε επόμενη φάση.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται δύσκολο να υπάρξει είσοδος στην κυβέρνηση μεγάλου αριθμού βουλευτών της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε