Νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:47 Δημιουργία 04/08/20, 18:35

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας, μαζί με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση.

Συνεχίζοντας, είπε πως «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, προσέθεσε.

Τα μέτρα

Όπως είπε, από αύριο, Τετάρτη, απαγορεύεται η διέλευση από το συγκεκριμένο συνοριακό φυλάκιο από τις 23:00 έως τις 07:00, ώστε να γίνονται πιο στοχευμένοι έλεγχοι. Παράλληλα, από τη Δευτέρα μόνιμο υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Περιφέρεια Ηπείρου, θα βρίσκεται στην Κακαβιά για ελέγχους.

Επιπλέον, από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος μπαίνει στην Ελλάδα από Κακαβιά, θα υποχρεούται σε επταήμερη κατ' οίκον απομόνωση, που θα ελέγχεται με το PLF, που οφείλει να έχει συμπληρώσει.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (βαπτίσεις, γάμους, κηδείες) παρατείνεται έως και τις 31 Αυγούστου κι αφορά τόσο τον χώρο τέλεσης του μυστηρίου, όσο και αυτόν της δεξίωσης.

Ταυτόχρονα, εντείνονται οι έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων, με τη συνδρομή και του ΕΦΕΤ.

Η χρήση μάσκας στα πλοία είναι παντού υποχρεωτική, ενώ απαγορεύονται κι όλες οι εκδηλώσεις εντός πλοίων.

Παρέχεται, τέλος, η δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου στα κέντρα διασκέδασης, σε τοπική κλίμακα.

Θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου στα νυχτερινά κέντρα σε τοπικό επίπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε