Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για νέα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για νέα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/08/20, 13:07

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αυτή που θα καθορίσει τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του κορονοϊού, όπως είπε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε.

Χτυπούμε συνεχώς την καμπάνα του κινδύνου. Αυτή τη βδομάδα κρίθηκε αναγκαίο να την χτυπήσουμε ακόμα πιο δυνατά, με την ενημέρωση Τσιόδρα-Χαλδαλιά και επιπλέον μέτρα.

Εδώ και μερικές εβδομάδες ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χτυπάμε διαρκώς την καμπάνα του κινδύνου. Όχι μόνο με δηλώσεις αλλά και με διαδοχικές αποφάσεις που αφορούν στην ένταση των ελέγχων και την επιβολή πρόσθετων μέτρων.

Ιδίως μάλιστα τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τα καταστήματα εστίασης αλλά και τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να μετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις».

Στη συνέχεια, είπε πως οι 3 βασικές εστίες ανησυχίας της κυβέρνησης για τον κορονοϊό είναι οι εξής:

1. Οι διελεύσεις από τα χερσαία σύνορα.

2. Οι συναθροίσεις σε μπαρ, γάμους, βαπτίσεις κλπ.

3. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η απαγόρευση διέλευσης τη νύχτα επεκτείνεται και στα άλλα χερσαία περάσματα πλην του Προμαχώνα, από την 1 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως αύριο, Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για την αύξηση των δρομολογίων και περιοριστεί ο χρόνος αναμονής και ο συγχρωτισμός.

«Αυτή η εβδομάδα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα αφύπνισης για τον κορονοϊό. Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Αν σου άρεσε κάνε