Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα για τον κορονοϊό

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα για τον κορονοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 09/08/20, 11:41

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19 θα τεθεί επί τάπητος σε νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Δευτέρα, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων αξιωματούχων για τη νόσο.

Χθες Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 152 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο στην Ελλάδα, ενώ την Παρασκευή και την Πέμπτη είχαν ανακοινωθεί 151 και 153 κρούσματα αντίστοιχα.

Ως προς τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, τα 43 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, 26 στην Αττική, 10 στη Λάρισα, έξι στην Καβάλα, πέντε στον Έβρο, από τέσσερα σε Ημαθία και Χαλκιδική, από τρία σε Μαγνησία, Πέλλα και Πρέβεζα, από δύο σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λέσβο, Πιερία, Φλώρινα και Χανιά και από ένα σε Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Ικαρία, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κυκλάδες και Τρίκαλα. 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ άλλα τρία ήταν επίσης εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «τρεις εστίες ανησυχίας»: Πρώτον, τις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Δεύτερον, τις συναθροίσεις στα μπαρ, στους γάμους, τις βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις και τρίτον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Σε αυτές τις εστίες δίνουμε τώρα το βάρος. Όμως, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι ο μόνος δείκτης που παρακολουθούμε. Κρίσιμο είναι να παρακολουθούμε αν τα αυξημένα κρούσματα οδηγούν στην εισαγωγή περισσότερων ασθενών στα νοσοκομεία μας, και ιδίως αν αυξάνει ο αριθμός διασωληνομένων και εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» σημείωσε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο νέων μέτρων ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί διαρκώς την επιδημιολογική κατάσταση, ακούει τους ειδικούς και παίρνει όποια μέτρα χρειάζεται κάθε φορά. «Εδώ και εβδομάδες χτυπούμε καμπάνα κινδύνου. Τώρα είναι ανάγκη να χτυπήσει ακόμη πιο δυνατά. Αυτό το στόχο είχε και η έκτακτη παρέμβαση του κ. Τσιόδρα. Τα κρούσματα, άλλωστε, αυξάνονται όχι τόσο εξαιτίας των εισαγομένων από το εξωτερικό, όσο, κυρίως, λόγω της χαλάρωσης στο εσωτερικό. Ο εχθρός λέγεται εφησυχασμός» επανέλαβε.

Αν σου άρεσε κάνε