Ο Χαρδαλιάς στην πληγείσα από τις πλημμύρες Εύβοια

Ο Χαρδαλιάς στην πληγείσα από τις πλημμύρες Εύβοια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:42 Δημιουργία 09/08/20, 11:40

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές, μετά τη θεομηνία που έπληξε χθες το βράδυ την Εύβοια και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δυο συμπολιτών μας και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της.

Πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν πως καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Πραγματοποιήθηκε γιγαντιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με δεκάδες απεγκλωβισμούς από αέρος, με μηχανήματα ακόμη και με λέμβους.

Αν σου άρεσε κάνε