Το μήνυμα Μητσοτάκη στο NATO για την τουρκική προκλητικότητα

Το μήνυμα Μητσοτάκη στο NATO για την τουρκική προκλητικότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:18 Δημιουργία 10/08/20, 18:52

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, με αφορμή την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έθιξε στον γγ του NATO, Γενς Στόλτενμπερκ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των κινήσεων του πρωθυπουργού για την ενημέρωση των συμμάχων της Ελλάδας γύρω από τις κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Από την πλευρά του, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε με σχετική ανάρτηση του στο Twitter πως «η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί σε πλαίσιο αλληλεγγύης της Συμμαχίας και σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο».

Είχε προηγηθεί σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προς ενημέρωσή του επίσης για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αν σου άρεσε κάνε