Σε ετοιμότητα η Αθήνα για τα επικίνδυνα παιχνίδια Ερντογάν

Σε ετοιμότητα η Αθήνα για τα επικίνδυνα παιχνίδια Ερντογάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:10 Δημιουργία 11/08/20, 08:30

Σε εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται η κυβέρνηση στη «σκιά» των τουρκικών προκλήσεων, με την Άγκυρα να στήνει σκηνικό πολέμου με την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis σε ελληνικά ύδατα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει ύψιστος συναγερμός, με την κυβέρνηση να στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία πως δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Οι ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ατυχήματος εν μέσω έντασης.

Στην Ηρώδου Αττικού εκτιμούν ότι οι Τούρκοι δεν εισήλθαν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα σε βάθος άνω των 20 μιλίων για να ξεκινήσουν έρευνες, αλλά για να αμφισβητήσουν εμπράκτως την οριακή γραμμή, γι’ αυτό και η κατάσταση κρίνεται ως σοβαρή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αφότου χθες επιστράτευσε το όπλο της διεθνοποίησης του επεισοδίου, μιλώντας τηλεφωνικά με τους κκ. Μισέλ και Στόλτενμπεργκ, σήμερα, Τρίτη ο ίδιος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τοποθετήθηκε για την στάση της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως περιμένει από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει στην γείτονα χώρα να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποτρέψει την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Αυτό είναι το εθνικό χρέος. Επισημαίνουμε ότι το αρραγές εσωτερικό μέτωπο είναι απολύτως αναγκαίο, όμως εξακολουθούμε να μην έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Αν σου άρεσε κάνε