Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητεί η Αθήνα

Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητεί η Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:49 Δημιουργία 11/08/20, 13:34

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητεί η Αθήνα, τη στιγμή που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση, στήνοντας σκηνικό πολέμου με την είσοδο του Oruc Reis σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί η σύγκληση του ΣΕΥ Υτης ΕΕ.

Μάλιστα, σήμερα ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ενώ μόλις χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρατεύοντας το όπλο της διεθνοποίησης του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κκ. Μισέλ και Στόλτενμπεργκ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των κκ. Δένδια και Πάιτ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο Twitter.

O εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Δευτέρα, απαντώντας σε ερώτηση, χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες δράσεις ως προκλητικές και είπε ότι αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει ειδοποίηση σε άλλα πλοία για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», απάντησε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αν σου άρεσε κάνε