Στα 508 τα εισαγόμενα κρούσματα από 1η Ιουλίου έως 10 Αυγούστου

Στα 508 τα εισαγόμενα κρούσματα από 1η Ιουλίου έως 10 Αυγούστου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:15 Δημιουργία 11/08/20, 14:01

Στην ανάγκη της τήρησης της ατομική ευθύνης επικεντρώθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Οι έλεγχοι για τη σωστή χρήση των μέτρων κατά του κορονοϊού θα ενταθούν τις επόμενες μέρες, συμπλήρωσε ο υφυπουργός, ενώ υπογράμμισε πως για όσα μπαρ και κλαμπ δεν κλείνουν με βάση το πρόγραμμα που προβλέπουν τα νέα μέτρα, τα πρόστιμα θα ανέρχονται σε 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «καθημερινά μελετάμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων. Τελευταία μας απασχολεί περισσότερο το ηλικιακό γκρουπ 24-69».

Αναφορικά με τη λειτουργιά των εκκλησιών ενόψει του Δεκαπανταύγουστου, δήλωσε πως «η ΥΑ είναι ξεκάθαρη για τις θρησκευτικές λειτουργίες . Η μέχρι τώρα συνεργασία μας την Εκκλησία είναι εξαιρετική, αντιμετωπίζει το θέμα με εξαιρετική σοβαρότητα, η εικόνα που έχουμε είναι ότι σε ολες τις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα. Ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του στις λιτανίες» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς είπε για τις συναθροίσεις πως «η ευθύνη απέναντι στην κοινότητα είναι ατομική».

Σε ό,τι αφορά τη σχέση ενεργών κρουσμάτων - μη ανιχνευμένων κρουσμάτων στην κοινότητα, είπε πως είναι δύσκολο να ανιχνευτεί και σημείωσε ότι γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην κοινότητα.

Αν σου άρεσε κάνε