Κ. Μητσοτάκης: Ο Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας

Κ. Μητσοτάκης: Ο Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:46 Δημιουργία 13/08/20, 08:30

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας» είναι το μήνυμα, που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, στον απόηχο της έμπρακτης στήριξης του Γάλλου προέδρου, ενισχύοντας τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, ως «απάντηση» στην τουρκική προκλητικότητα.

Συγκεκριμένα, με ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας, αλλά κι ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες.

Έπειτα, ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία. «Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε «την ανάγκη βαθύτερου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και χαιρέτισε, ως προς αυτό, τη μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας», συνεχίζει το κείμενο.

Αν σου άρεσε κάνε