Δένδιας από Ισραήλ: Κίνδυνος για όλους η τουρκική παραβατικότητα

Δένδιας από Ισραήλ: Κίνδυνος για όλους η τουρκική παραβατικότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:09 Δημιουργία 13/08/20, 15:51

Το μήνυμα πως η παραβατικότητα της Τουρκίας προς την Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής έστειλε την Πέμπτη από το Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας, μετά από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed.

Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νετανιάχου

«Διευκρίνισα ότι βλέπουμε πολύ αρνητικά οποιαδήποτε ενέργεια βίας στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου από οποιονδήποτε παράγοντα περιλαμβανομένης της Τουρκίας» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

Παράλληλα ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ θα συνεχίσουν να διευρύνουν τις οικονομικές όπως και τις τουριστικές και εμπορικές τους σχέσεις».

Αν σου άρεσε κάνε