Οι ΗΠΑ εγκαλούν για ένταση αλλά οι Τούρκοι απτόητοι

Οι ΗΠΑ εγκαλούν για ένταση αλλά οι Τούρκοι απτόητοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 17/08/20, 08:18

Μόλις λίγη ώρα μετά το ξεκάθαρο μήνυμα των Αμερικανών για τερματισμό των προκλητικών ενεργειών κι εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Τούρκοι επανήλθαν με νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας.

«Πρέπει να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο» ήταν το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στον Τούρκο ομόλογό του, Μελβούτ Τσαβούσογλου, κατά τη συνάντησή τους χθες, Κυριακή.

«Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε tweet του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Στη συνέχεια, ωστόσο, οι δηλώσεις του Τσαβούσοφλου άναψαν νέα… «φωτιά».

Συγκεκριμένα, μετά το τε-α-τετ με τον Πομπέο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα κάνει πάντα μαύρη προπαγάνδα. Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε ενέργειά μας είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο. Είμαστε πάντα εδώ για να κάνουμε διάλογο. Είδαμε πως ο κ. Πομπέο είχε εξειδικευμένες πληροφορίες, ειδικά γύρω από τις τελευταίες δραστηριότητές μας.

Συζητήσαμε για τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγεια. Από την πλευρά μας, εξηγήσαμε που είναι η δική μας υφαλοκρηπίδα και όλα τα βήματα που έχουμε κάνει. Είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε και για άλλες διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα».

Αν σου άρεσε κάνε