Επίθεση Τσίπρα κατά κυβέρνησης και Κυρανάκη για τους νέους ανέργους

Επίθεση Τσίπρα κατά κυβέρνησης και Κυρανάκη για τους νέους ανέργους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 01/09/20, 18:48

Την αντίδραση (και) του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, ότι για την ανεργία φταίνε οι νέοι που δεν ψάχνουν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και δεν δομούν σωστά το βιογραφικό τους.

“Tο δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας”, τόνισε σε παρέμβασή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε:

“Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων.

Σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νεων, είναι η αιτία.

Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις.

Αν είσαι άνεργος φταις.

Αν είσαι μαθήτρια φταις.

Αν είσαι εργαζόμενη φταις.

Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις.

Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού”.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας το πρωί στο Mega, είπε μεταξύ άλλων: «πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουν στο Internet να δουν τι υπάρχει από προγράμματα”.

Επίσης, μίλησε για “νέα παιδιά που πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, ενώ έχουν τα πτυχία”.

Τσακαλώτος: Η δεξιά πολυκατοικία έχει βρει και τον Καρλ Μαρξ της και τον Γράουτσο Μαρξ της
Σήμερα ο κ. Κυρανάκης μας ενημέρωσε ότι οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν ξέρουν να ψάχνουν καλά. Χαίρομαι που ο ίδιος ήξερε να ψάχνει και τα κατάφερε.

Η δήλωση του αυτή, πιστή στον κυνισμό της ΝΔ, θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος μαζί του, πιστεύω ότι ο κ. Κυρανάκης προσπάθησε να εκλαϊκεύσει την θεωρία του κυρίου Πισσαρίδη, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ, ότι η ανεργία υφίσταται διότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν συναντιούνται εύκολα (γνωστή ως Θεωρία Αναζήτησης / Search Theory).

Αν αυτή είναι επίκαιρη θεωρία και χρήσιμη για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης και του COVID19, πραγματικά σηκώνω τα χέρια.

Αν σου άρεσε κάνε