Ν. Κεραμέως: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη

Ν. Κεραμέως: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:59 Δημιουργία 02/09/20, 13:08

Στην έναρξη της ιδιαίτερης φετινής σχολικής χρονιάς αλλά και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τάξεις άλλα και κατά τη μεταφορά των μαθητών από/προς το σχολείο, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δεν θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας απ’ όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές», υπογράμμισε.

Όπως δήλωσε η υπουργός, με την εμφάνιση κρούσματος, το τμήμα θα κλείνει για τις απαραίτητες διαδικασίες (ιχνηλάτηση κλπ.), ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό, ενδέχεται να κλείσουν παραπάνω τμήματα.

Αναφερόμενη στην παράταση της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων, για τις 14 Σεπτεμβρίου, η υπουργός ανέφερε: «Στόχος μας ήταν να κατασταλάξει και να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα μετά την επιστροφή των εκδρομέων, να μην μετακινούνται δύο και τρεις μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία. Ένα 15% δεν είχε γυρίσει ακόμα στα αστικά κέντρα. Είναι πολύ σημαντικό να γυρίσουν οι εκδρομείς για να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα»

Τέλος η Ν. Κεραμέως, ενημέρωσε για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την προγραμματισμένη ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία για τον ιο από τον Ιατρικό σύλλογο ενώ τόνισε πως ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα ολοήμερα σχολεία, καθώς αποτελούν «σημαντικό εργαλείο» στηρίζοντας τα παιδιά εκπαιδευτικά αλλά προστατεύοντας και τις ευάλωτες ομάδες από την επαφή μαζί τους: «Ο πρωθυπουργός έχει δώσει το πράσινο φως για πόρους πάνω από 100 εκατ. ευρώ για περισσότερους εκπαιδευτικούς και για περισσότερα τμήματα για τα ολοήμερα. Προτρέπω τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους» .

Αν σου άρεσε κάνε