Σε υψηλούς τόνους η απάντηση ΥΠΕΞ στις προκλήσεις Τσαβούσογλου

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση ΥΠΕΞ στις προκλήσεις Τσαβούσογλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:09 Δημιουργία 04/09/20, 15:07

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ανέφερε νωρίτερα πως η Αθήνα έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι κατάλληλη για διάλογο, καθώς δεν ήταν ειλικρινής σε ό,τι αφορά τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως «ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», σχολιάζουν διπλωματικές πηγές.

«Ευχής έργο θα ήταν να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο (και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει» καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Αν σου άρεσε κάνε