Το ΚΙΝΑΛ ζητά να τεθεί σε αργία η Τουλουπάκη

Το ΚΙΝΑΛ ζητά να τεθεί σε αργία η Τουλουπάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 08/09/20, 15:33

Ερώτηση για τους λόγους για τους οποίους η Ελένη Τουλουπάκη παραμένει στην θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, παρά την άσκηση δίωξης για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, κατέθεσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης πέντε βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

"Ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων, δεν έχετε ακόμη υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 57 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών", αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μουλκιώτης και Δημήτρης Μπιάγκης, απευθυνόμενοι στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι βουλευτές καλούν τον Κώστα Τσιάρα να ενημερώσει τη Βουλή για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό αρνείται έως σήμερα να υποβάλει το κατά το νόμο ερώτημα για θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, προστατεύοντας, όπως αναφέρουν, ουσιαστικά διωκόμενο για κακούργημα εισαγγελικό λειτουργό.

Επίσης καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης να αιτιολογήσει αυτή την παράλειψη, με δεδομένο το γεγονός ότι πριν από λίγες εβδομάδες η Βουλή αποφάσισε τόσο την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου όσο και την αποστολή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των στοιχείων που προέκυψαν κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς.

Αν σου άρεσε κάνε