Αμείλικτα για τον Μητσοτάκη τα στοιχεία της ύφεσης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αμείλικτα για τον Μητσοτάκη τα στοιχεία της ύφεσης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 08/09/20, 16:16

Για προσπάθειες «ωραιοποίησης» της κατάστασης της οικονομίας από τους υπουργούς της κυβέρνησης σε συνέχεια της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή, κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη πασχίζουν σήμερα από το πρωί να τον καλύψουν, μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αποδίδοντας την πρωτοφανή ύφεση στον κορονοϊό», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «ωστόσο, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι αμείλικτα, εκτός αν τα αμφισβητούν και αυτά.

Επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης που θα έφερνε "ισχυρή ανάπτυξη", παρέλαβε ανάπτυξη 2,8% τον Ιούλιο και έφερε τελικά ύφεση 0,9% ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2019, τέσσερις μήνες πριν τον κορονοϊό».

«Ό,τι και να πουν λοιπόν οι υπουργοί του, δεν μπορούν ούτε να ωραιοποιήσουν τη δραματική κατάσταση στην οποία οδηγούν την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ούτε φυσικά να δικαιολογήσουν την πολιτική απάτη του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου.

Αν σου άρεσε κάνε