Ν. Κεραμέως: Απευκταίο αλλά αναμενόμενο το ενδεχόμενο κρούσματος σε σχολείο

Ν. Κεραμέως: Απευκταίο αλλά αναμενόμενο το ενδεχόμενο κρούσματος σε σχολείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:53 Δημιουργία 11/09/20, 18:51

Με τη συμμετοχή και της υπουργού Παιδείας Νίης Κεραμέως ολοκληρώθηκε η σημερινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως ο εντοπισμός κρούσματος σε σχολείο είναι απευκταίος αλλά αναμενόμενος.

Όπως προηγουμένως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, έχει ήδη θεσπιστεί «ομάδα κρούσης» η οποία θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση κρουσμάτων στα σχολεία για την πρώτη περίοδο της σχολικής χρονιάς." δήλωσε η Ν. Κεραμέως.


Για τους ίδιους λόγους από τη Δευτέρα θα τεθούν σε λειτουργία ειδική γραμμή επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όπως επίσης και το mathainoumeasfaleis.gov.gr που θα απαντά σε ερωτήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς θα αναρτώνται και αποφάσεις σχετικές με τη διαχείριση της πανδημίας στις εκπαιδευτικές δομές.

«Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και σχετικά βίντεο για τις μικρές ηλικίες ενώ προωθείται νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις αρμοδιότητες για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας. Η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο διευθυντή εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του διευθυντή δημόσιας υγείας της οικείας περιφερειακής ενότητας. Πρόκειται για δυναμική διαδικασία, και είμαστε σε διαρκή εγρήγορση για κάθε επαναπροσδιορισμό μέτρων αλλά και για να διευκολύνουμε κάθε διαδικασία»» συμπλήρωσε." ανέφερε η υπουργός.

Σε ερώτηση για το κρούσμα στο σχολείο της Αγ. Παρασκευής η υπουργός απάντησε πως πρέπει να αναμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής ενώ για την εκπαίδευση των υπευθύνων διαχείρισης τόνισε πως έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες συμπεριφοράς σχολικής μονάδας ακόμα και για την υποψία κρούσματος.

Η Ν. Κεραμέως δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει για ακόμη μια φορά τη σημασία χρήσης της μάσκας.

Κλείνοντας η υπουργός είπε:

«Μια νέα χρονιά ξεκινά, γεμάτη όρεξη, ελπίδες, προσδοκίες αλλά και με τις ιδιαιτερότητες της νέας κανονικότητας. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της πολύτιμης υγείας των μαθητών, εκπαιδευτικών και οικογενειών μας.
Ασφαλώς και θα κλείσουν τμήματα και σχολεία. Να είμαστε ρεαλιστές.
Δοκιμαστήκαμε αλλά προσαρμοστήκαμε τους προηγούμενους μήνες, έτσι πρέπει να κάνουμε και τώρα.
Μένουμε ασφαλείς»

Αν σου άρεσε κάνε