Το ΚΙΝΑΛ ζητά παραιτήσεις για τις μάσκες στα σχολεία

Το ΚΙΝΑΛ ζητά παραιτήσεις για τις μάσκες στα σχολεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:59 Δημιουργία 15/09/20, 16:53

Σκληρή κριτική ασκεί για ακόμη μια φορά το Κίνημα Αλλαγής στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην Παιδεία και το άνοιγμα των σχολείων.

Η πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, παρότι όπως σημειώνει η κυβέρνηση δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα, έφερε αντιδράσεις. Κύριος λόγος ήταν οι μάσκες και το λάθος μέγεθος κυρίως στις μικρότερες ηλικίες μαθητών. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χθες έχουν γεμίσει καυστικές, ειρωνικές ακόμη και χιουμοριστικές αναρτήσεις για το λάθος μέγεθος των μασκών «γίγαντες» που δόθηκαν από την Πολιτεία στους μαθητές.

Το Κίνημα Αλλαγής, που δίνει μεγάλο χώρο στην αντιπολιτευτική του ατζέντα το θέμα της Παιδείας, δεν χαρίστηκε ούτε αυτή τη φορά στην κυβέρνηση. Την κατηγορεί ότι άνοιξε τα σχολεία χωρίς σωστή προετοιμασία για την προστασία της υγείας των παιδιών. Κάνοντας ιδιαίτερο λόγο στον αριθμό των μαθητών που βρίσκονται στη τάξη. Χαρακτηρίζουν «πρωτοφανές φιάσκο», το ζήτημα των μασκών. Ενώ η Τρικούπη, θεωρεί εξοργιστικό ότι οι υπεύθυνοι παραμένουν στη θέση τους.

Η Τρικούπη, στις προτάσεις της για την Παιδεία, έχει ζητήσει καλύτερη διαχείριση εν μέσω της πανδημίας με προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και αποσυμφόρηση των τάξεων

Αν σου άρεσε κάνε