Στο τραπέζι τώρα το lockdown

Στο τραπέζι τώρα το lockdown

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:07 Δημιουργία 16/09/20, 10:04

Στο τραπέζι φαίνεται να μπαίνει τώρα το σενάριο ενός νέου lockdown στη σκιά της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε ημερήσιο επίπεδο.

«Δεν αποκλείουμε τίποτα, όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα είναι ψεύτοδίλημμα και όταν αντιμετωπίζεις της υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του lockdown.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας πρόσθεσε πως «μας ανησυχεί η έξαρση των κρουσμάτων διεθνώς το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες μέρες είδαμε μια κατάσταση στην Γαλλία και το Ισραήλ, δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα της περιοχής μας που έδειξε ότι μέσα σε 2-3 μέρες πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Στην Γαλλία από 2000-3000 κρούσματα την ημέρα ξαφνικά ξεπέρασαν τις 10.000. Θέλουμε να είμαστε πάντα μπροστά από την καμπύλη και όχι μετά».

Ερωτηθείς αν ο σκοπός είναι να αποφύγουμε το lockdown, ο ίδιος σημείωσε πως «θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ΄όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει».

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό, εξελίσσεται και παίρνουμε πάντα τα μέτρα που χρειάζονται», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, «δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι. Θέλουμε - πρόσθεσε- να προλάβουμε την κατάσταση και να μην φτάσουμε εκεί που είναι η Γαλλία με 10 χιλιάδες κρούσματα κάθε ημέρα ή το Ισραήλ που επανέφερε την καραντίνα».

Αν σου άρεσε κάνε