Με χρονικό ορίζοντα 10 ημερών το σενάριο του lockdown για την Αττική

Με χρονικό ορίζοντα 10 ημερών το σενάριο του lockdown για την Αττική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:08 Δημιουργία 17/09/20, 10:03

Με χρονικό ορίζοντα δέκα μέτρων εξετάζεται, όπως όλα δείχνουν, το σενάριο του lockdown για την Αττική, που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

«Αν χρειαστεί, ναι» ήταν η απάντηση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλους της ομάδας διαχείρισης του κορονοϊού του υπουργείου Υγείας, Νίκου Σύψα, απαντώντας για το πόσο πιθανό είναι ένα lockdown.

«Ποτέ μην λες ποτέ για το lockdown. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει lockdown. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιδημία, ειδικά στην Αττική, χωρίς αμφιβολία θα πάμε και στο lockdown. Τα μέτρα χρειάζονται περίπου δέκα ημέρες για να δούμε, αν θα αποδώσουν. Αν αποδώσουν καλώς. Αν όχι, το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών. Αν πάμε σε ένα lockdown, πιθανόν θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας. Όμως αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά και αυτό φαίνεται από τις διασωληνώσεις», σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σύψας επανέλαβε ότι «θα δώσουμε 10 ημέρες με δύο εβδομάδες στα νέα μέτρα για να δούμε, αν θα αποδώσουν. Αν όχι, αν δεν υπάρξει βελτίωση ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, ενώ σχετικά με τα κρούσματα σε σχολεία ο κ. Σύψας είπε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα.

«Οι καθηγητές κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο γιατί κινούνται με το μετρό, γενικά μέσα στην κοινωνία. Όλα τα μέτρα τα λαμβάνουμε για να προστατεύσουμε τα σχολεία. Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. Πρέπει να μείνουν ανοιχτά», ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε