Ο Τσίπρας επιμένει για την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία

Ο Τσίπρας επιμένει για την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:17 Δημιουργία 23/09/20, 19:16

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να επιβάλλει σημαντικές κυρώσεις στην Τουρκία ζήτησε για μια ακόμα φορά την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον ε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας–Ελλάδας του Γερμανικού Κοινοβουλίου, βουλευτή του Die Linke και πρώην πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας «υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες της Γερμανικής προεδρίας για τον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο με επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών και των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αναβαθμισθεί ο ευρωτουρκικός διάλογος με την απειλή ισχυρών κυρώσεων και την προοπτική μιας θετικής ατζέντας.

· Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν γενναίες ευρωπαϊκές αποφάσεις για μετεγκαταστάσεις, τροποποίηση της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και δίκαιο καταμερισμό των προσφυγικών βαρών στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού για Άσυλο και Μετανάστευση.

· Υπογράμμισε δε ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην εργαλειοποίηση των ροών από την Τουρκία και να μην εφησυχάζει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει δήθεν "ευρωπαϊκή ασπίδα".

· Ευχαρίστησε τον κ. Γκίζι για τη διαχρονικά υποστηρικτική στάση του στο ζήτημα του αναγκαστικού δανείου και των αποζημιώσεων τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις της Ελλάδας παραμένουν ενεργές».

Αν σου άρεσε κάνε