Και πάλι ο Μητσοτάκης για να σταματήσουν οι προκλήσεις της Τουρκίας

Και πάλι ο Μητσοτάκης για να σταματήσουν οι προκλήσεις της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:46 Δημιουργία 23/09/20, 20:42

Την ανάγκη να σταματήσουν οι προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο υπογράμμισε εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβαση του πρωθυπουργού σε τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί θετικό βήμα επαναπροσέγγισης», υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου», προσθέτοντας πως «είναι αναγκαίος ο επιμερισμός της ευθύνης με τρόπο δίκαιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δεχθεί οικογένειες προσφύγων από τη Μόρια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μακρά συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αν σου άρεσε κάνε