Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:00 Δημιουργία 24/09/20, 12:55

Τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μιλήσει για «lockdown».

Θα περιγράψει ποια είναι η παρούσα κατάσταση και τι πρέπει να γίνει, για να μην ληφθούν σκληρότερα μέτρα.

Φόβοι για σοκ στο σύστημα Υγείας - Κικίλιας και Τσιόδρας ενημερώνουν την αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα, τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώνουν οι κκ. Κικίλιας και Τσιόδρας την σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, τις τωρινές συνθήκες στο σύστημα Υγείας, αλλά και τα επιπλέον μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης, την ώρα που ο κορονοϊός «σαρώνει» στην Αττική.

Όπως έχουμε γράψει στο «Xrimaonline.gr», η εικόνα που θα παρουσιάζει η πανδημία στα τέλη του τρέχοντος μηνός θα είναι καθοριστική για την επιβολή ενός lockdown στην πρωτεύουσα.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας πιο αυστηρά μέτρα για την Αττική, με συγκεκριμένες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας να χτυπούν «κόκκινο» όσον αφορά τα κρούσματα. Οι γιατροί τονίζουν ότι το σύστημα υγείας πιέζεται, με τις κλίνες ΜΕΘ να αρκούν οριακά και εισηγούνται να τεθεί τώρα σε ισχύ ο περιορισμός των πολιτών ως προς τις μετακινήσεις τους, ειδικά για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους, έτσι ώστε ο χειμώνας να μας βρει περισσότερο προετοιμασμένους.

Πλέον, οι νέες περιπτώσεις σταθεροποιούνται σε πάνω από 300 σε καθημερινή βάση, γεγονός που επιβεβαιώνει την έξαρση της κυκλοφορίας του ιού και τη μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, με τον δείκτη Rt να ξεπερνά το 1 στην Αττική.

Χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε άλλα 358 περιστατικά από τα οποία τα 194 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο και τη Σάμο, με την πλειονότητα των θετικών κρουσμάτων να αφορούν σε μετανάστες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Χθες, 32 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο αλλά και το ΚΥΤ της Σάμου. Συρροές δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στην περιοχή των Τρικάλων (αναφέρθηκαν 13 κρούσματα), της Πέλλας και της Λάρισας (αναφέρθηκαν από 7 κρούσματα).

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε κατά την προχθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, θα προστεθούν 22 κλίνες ΜΕΘ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, άλλες 67 μέσα στον Οκτώβριο και επιπλέον 41 μέχρι τον Νοέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε