Ο Τσίπρας φτιάχνει «επιτροπή δεοντολογίας» στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα φαινόμενα «φαγωμάρας»

Ο Τσίπρας φτιάχνει «επιτροπή δεοντολογίας» στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα φαινόμενα «φαγωμάρας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 24/09/20, 18:34

Την απόφαση για τη σύσταση «επιτροπής δεοντολογίας» στο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τα φαινόμενα τριβής στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες

Όπως αποφασίστηκε σε σημερινή συνεδρίαση του κ. Τσίπρα με τους στενούς συνεργάτες του, η επιτροπή θα αξιολογεί και θα διαχειρίζεται προβλήματα που προκαλούν «αιρετικές» δηλώσεις βουλευτών. Θα τη συνθέτουν στελέχη που κατέχουν θεσμικό ρόλο, δηλαδή ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η γραμματέας και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αντίστοιχα, και ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος.

Χαρακτηριστικό ήταν τα σημεία από την εισήγησης του κ.Τσίπρα:

«Μπροστά στις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία, απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα».

Η πρόταση του κ.Τσίπρα θα τεθεί προς συζήτηση και απόφαση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την επόμενη εβδομάδα. Εκεί θα ορισθούν και οι τρόποι αντίδρασης σε τέτοιες καταστάσεις, καθώς και η ενδεχόμενη «ποινή».

Επίθεση στην κυβέρνηση

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συγκυρία. Η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο και έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται. Οι εγκληματικές της επιλογές στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία και την καθημερινότητα στα ΜΜΜ, έχει φέρει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο κόκκινο», υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι «η ανασφάλεια των πολιτών γενικεύεται» και ότι «ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση, η οικονομική πολιτική του κ. Μητσοτάκη μας οδηγεί με ταχύτητα στην κοινωνική χρεοκοπία».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε, επίσης, λόγο για «ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί στοιχειωδώς δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές» αλλά και για «κρεσέντο υποκρισίας στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό» που «συντείνουν καθοριστικά ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στη συνείδηση του λαού μας η πολιτική απάτη του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ».

«Και όσοι έχουμε βρεθεί αυτές τις μέρες δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν αυτό το διάστημα, το έχουμε διαπιστώσει», προσέθεσε, ενώ απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες επισήμανε πως είναι «καθήκον» όλων «το επόμενο διάστημα, ταυτόχρονα με την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης», να βρεθούν «δίπλα στους αγώνες των πολιτών». Όπως ανέφερε, «ήδη διαγράφονται τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό».

Αν σου άρεσε κάνε