Αναβολή της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Αναβολή της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:10 Δημιουργία 24/09/20, 19:54

Στον «πάγο» φαίνεται να μπαίνουν τα δυο μνημόνια συνεργασίας και μία σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, που έχουν κατατεθεί στην Βουλή προς κύρωση.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τάσουλας ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως πρόθεση της κυβέρνησης ήταν εξαρχής να καταθέσει τα νομοσχέδια στη Βουλή κατά την επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα, ως μια πρόθεσή της να δρομολογήσει τη διαδικασία κύρωσης, η οποία όμως όπως σημείωσε δεν επείγει.

«Δεν υπάρχει κάτι το επείγον. Νομίζω ότι την κυβέρνηση την ενδιέφερε να τα καταθέσει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Μου έχει δοθεί η εικόνα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η κύρωσή τους. Δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα», είπε ο κ. Τασούλας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση των εν λόγω μνημονίων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας τους διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα στη Νέα Δημοκρατία με την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία» ενώ ερωτηθείς για την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην ψηφοφορία, ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε πως δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί το πότε θα έρθουν τελικά στη Βουλή προς ψήφιση οι συμφωνίες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όταν γίνει η ψηφοφορία, δεν θα υπάρχει τελικά κανένα πρόβλημα.

Αν σου άρεσε κάνε