ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα στη Βουλή οι συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα στη Βουλή οι συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:47 Δημιουργία 29/09/20, 14:45

Την άμεση αποστολή των συμφωνιών που βρίσκονται προς έγκριση μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας στη Βουλή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης για τη χθεσινή αναφορά στην «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» που μπήκε αρχικά στο πρώτο ανακοινωθέν μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Μάικ Πομπέο για να αφαιρεθεί στη συνέχεια.

Σε σχετική δήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή θα φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή ή θα παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αναγνώρισε χθες ως "ιστορική" τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η άρον-άρον απόσυρση του όρου «ιστορική», επιβεβαιώνει το μέγεθος της εξαπάτησης.

Από το πρωί, οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Πλεύρης ζητάει ευθύνες, ενώ για την κα Μπακογιάννη η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Όταν καταλήξουν, ας μας απαντήσουν και στα εξής: είναι αλήθεια ότι χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το μισό υπουργικό Συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας; Με ποιους συναντήθηκαν και γιατί κρατήθηκαν μυστικές οι συναντήσεις;

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή θα φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή ή θα παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα».

Αν σου άρεσε κάνε