Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:51 Δημιουργία 01/10/20, 15:22

Το θέμα των κινήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter η Γερμανίδα αξιωματούχος, «είχαμε μια καλή συζήτηση για προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Προσερχόμενη στη Σύνοδο, η πρόεδρος της Κομισιόν είπε πως η ΕΕ επιθυμεί μια εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «η ΕΕ έχει διάθεσή της μια εργαλειοθήκη».

Ειδικότερα, η κ. φον Ντερ Λάιεν δήλωσε:

«Θα συζητήσουμε το ζήτημα της Τουρκίας. Είμαι σίγουρη ότι το Συμβούλιο θα επαναβεβαιώσει την πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο. Αναφορικά με τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία υπάρχουν δύο πιθανότητες: ή θα υπάρξει αύξηση των εντάσεων κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε ή θα υπάρξει αποκλιμάκωση και κινούμαστε προς εποικοδομητική σχέση. Αυτό είναι που θέλουμε. Αλλά όπως και να έχει υπάρχει μια εργαλειοθήκη στη διάθεση της ΕΕ. Θέλουμε αποκλιμάκωση. Επιθυμούμε μία θετική ατζέντα».

Αν σου άρεσε κάνε