Κα πάλι «χάδι» από τη Σύνοδο Κορυφής προς την Τουρκία

Κα πάλι «χάδι» από τη Σύνοδο Κορυφής προς την Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:31 Δημιουργία 01/10/20, 20:13

Την πρόθεση της πλειονότητας των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μην ληφθούν αποφάσεις επί κυρώσεων προς την Τουρκία για την προκλητική στάση σε Ελλάδα και Κύπρο επιβεβαιώνουν οι πληροφορίες που έρχονται από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η στάση της ΕΕ προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει τη αντίθεση του προς τα όσα συζητούνται και τη Σύνοδο να έχει διακόψει τις εργασίες της για μερικά λεπτά, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ακόμα, διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως το προσχέδιο συμπερασμάτων απέρριψε και η κυπριακή κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Σε ένα κείμενο που διέρρευσε από τη Σύνοδο, γίνεται αναφορά «θετική ατζέντα συζητήσεων με την Τουρκία», ενώ σημειώνεται η θετική εξέλιξη της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το προσχέδιο ζητά επίσης «πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο» και αναθέτει στον ανώτατο διπλωμάτη της Ζοζέπ Μπορέλ να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες. Το κείμενο «χαιρετίζει επίσης τα πρόσφατα βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης από την Ελλάδα και την Τουρκία».

Αν σου άρεσε κάνε